Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Now on Bring4th.org

Bring4th.org

Forums

Online Store

Seeker Connector

Gaia Meditation

Subscriptions

Links

Donate/Volunteer

Join Us

Facebook

Twitter

Tumblr

Instagram


библиотека

Л/Л Рисърч Преписи

Превод от английски език: Кирилина Минчева, kirilina22@abv.bg

ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА ТОЗИ ПРЕПИС: Това телепатично канализиране е взето от записите на седмичните учебни и медитационни срещи на Rock Creek Research & Development Laboratories и L/L Research. Предлага се с надеждата, че може да ви бъде полезен. Както същностите от Конфедерацията винаги подчертават, моля, използвайте вашия здрав разум и преценка, при възприемането на този материал. Ако нещо ви звучи истинско, чудесно. Ако нещо не е в съзвучие с вас, моля, загърбете го, защото нито ние, нито Конфедерацията, бихме искали да бъдем препъни камък за някого.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Този препис е публикуван от L/L Research в още неокончателна форма. Той все пак е редактиран и всички очевидни грешки са коригирани. Когато е в окончателна форма, това предупреждение ще бъде премахнато.

Понеделнична Медитация

4 септември, 1978

(Карла канализира)

Аз съм Лейтос и ви поздравявам в любовта и в светлината на безкрайния Създател. Моя голяма привилегия е да говоря с вас и аз идвам при вас преди моя брат Хатон, за да балансирам значителната енергия на тази група.

По това време, ние молим всеки от вас, да визуализира вашия кръг като напълно затворен в красиво, бяло кълбо от светлина. Визуализирайте това кълбо като създадено от любовта във всяко сърце и от единството на групата. По този начин, вашите енергии ще бъдат балансирани и нашият контакт ще бъде по-гладък и по-полезен, надяваме се, за всеки от вас. Ще направя пауза по това време. Аз съм ви известен като Лейтос.

(Пауза)

Аз съм с инструмента. Аз съм Хатон и ви поздравявам в любовта и светлината на безкрайния Създател. Поздравявам особено всеки от онези, който е нов в тази група, и изпращам на всеки също така нашата любов, както и тази на Твореца, в която идваме при вас. Много от вас са разпитали откъде идваме и още веднъж ние ви казваме, че това е без значение. Защото не е нашият произход или нашите добродетели, които би трябвало да ни направят скъпи за вас, но само едно нещо, приятели мои и това е нашата информация.

Кои сме ние? Ние сме глас, който ви говори. Да, от други измерения, от други пространства, от други вселени а не от тази, която вие познавате. Защото ние се движим в такава вселена, че времето и пространството, както ги познавате, ги няма повече. Ние се движим във вселена, където емоциите на тъга и разделение са за нас като маяци, които ни зоват. Разстоянията нямат значение. А само зова, който чуваме от онези, които биха искали да знаят това, което имаме да дадем. Информацията, която може да сложи край на разделението и скръбта ви.

Нашата информация е проста, приятели мои. Много, много проста истина, която ви носим, най-висшата истина, която знаем, въпреки че ние знаем, че има по-висша истина, защото ние не сме съвършени. И тази най-висша истина, приятели мои, е, че ние всички сме едно. Вселената е била направена от едно вещество и това, приятели мои, е любов. Как мога да ви казвам, всяко красиво същество, което седи в тази обител по това време в медитация, че вие сте едно същество, едно с нас, едно помежду ви и едно с вашата красива планета. Трудно е, не е ли така, приятели мои, да се види истината. Защото вие живеете в плътна физическа илюзия, както бихме я нарекли, в която ви се струва, че енергията е маса. В която емоциите, каквито са, обикновено са маскирани от хората ви, за да говорят фалшиво. И тази фалшивост е смятана за истина. А разделението продължава все така, приятели мои, сред вашите хора.

Тези, които избирате да ви водят, не водят. А като избирате лидери, вие някак си, приятели мои, сте се отказали от чувството за отговорност към вас самите, усещането за увереност, че можете да носите една красива и съвършена душа върху собствените ви два крака, образно казано, и да сте способни да правите най-доброто, което можете, в чиста съвест и в щастие, независимо от резултата. Да избирате лидери, които не водят, и да оттстъпвате вашите собствени избори на лидерите, които не водят, е оставило хората ви измамени в надеждите им и объркани.

Приятели мои, отговорите не се крият във външните реформи, а първо във вътрешната реформа на всеки човек, която възстановява самоуважението и разчитането на себе си, знанието за братството и сестринството, и способността да действате според това, в което вярвате. Тогава и само тогава, приятели мои, можете да пристъпите в света, в който сега живеете и учите, и да действате правилно или погрешно, но в увереност, че вашата преценка в този момент е най-добрата, която може да бъде. И приятели мои, как намирате увереността, която липсва толкова на вашите хора? Как можете да откриете любовта, която е била изгубена в безкрайни разделения? Народ към народ, хора към хора?

Ние сме дошли да ви кажем истината за любовта и мощта на единството. Но ние не можем да направим повече, отколкото да ви вдъхновим да откриете за себе си тези истини. Защото всяка душа, приятели мои, всяко същество, както много пъти сме казвали през този инструмент, е царство за себе си, царска и имперска същност. Да, ние всички сме едно, но парадоксът е, приятели мои, че всички сме уникални и всички напълно необходими за творението. И зависи от всяка имперска същност да вземе решение да търси за себе си истината за съществуването на съзнанието. Има много истини, приятели мои. Има много, много нива на реалност и всеки от вашите братя, които срещате, може да ви говори от различно ниво. Но в себе си, приятели мои, вие сте на уникално място във вашето пътуване към истината. За да търсите истината, е важно да направите контакт с онова място у вас, което има воля за цел и когато се свържете с най-дълбоката си цел, ще откриете, че най-дълбоката ви цел е да търсите истината.

Защо сте тук, приятели мои? До каква степен сте съзнателни в този момент? До каква степен чувствате и усещате, и отговаряте на многото, много неща, които ви се случват всеки ден. Потърси отговора на този въпрос, приятелю мой. Най-препоръчителната ни процедура за това търсене е това, което мнозина наричат медитация. Тази дума, приятели мои, има много, сериозно неуместни подзначения и тези, които вероятно най-много биха се наслаждавали на практикуването на медитация, понякога не се чувстват комфортно с фразата, защото смятат, че това може да включва сложна практика. Ние не препоръчваме никаква практика, а само решимостта да търсим и повтарящия се опит да успокоим външния аз, така че онзи спокоен, тих глас, както казват вашите свети писания, да може да бъде чут.

Бих се опитал понастоящем да се прехвърля на този, познат като Дон. Аз съм Хатон.

(Пауза)

Аз съм Лейтос. Съжалявам за забавянето. По това време бих искал да работя с всеки един от онези в групата, за да укрепим собствените им духовни вибрации, така да кажем, и да оставим всеки да почувства нашия контакт. Ако желаете да преживеете това, което наричаме подобряваща вълна, ви молим наум да поискате да бъдем с вас по това време. Аз съм Лейтос.

(Пауза)

Аз съм с инструмента. Отново искаме, за да укрепим единството на енергията на групата, всеки от вас да визуализира красива бяла топка от светлина, която заобикаля цялото ви жилище и в която вие сте напълно окъпани в любов.

(Пауза)

Ние ви благодарим. Това е много по-добър поток от енергия и ние можем да използваме този инструмент по-добре. По това време бихме искали да се опитаме да кажем няколко думи през по-нов инструмент и следователно бихме се прехвърлили към тази, известна като M. Аз съм Лейтос.

(Пауза)

Аз съм отново с инструмента. Имаме добър контакт с тази, известна като M. И в този момент просто бихме се опитали да работим с нейна подобряваща вълна, ако имате търпение с нас. Аз съм Лейтос.

(Пауза)

Аз съм отново с този инструмент. Тази, известна като М, има много добър контакт и ѝ липсва само увереност в момента. Това е изключително благоприятно за нас, че тя толкова желае да ни помогне и ние често подчертаваме, приятели мои, че да бъдеш словесен канал е само един от начините да се изкажат онези мисли, които нашата вибрация предлага на вашите хора. Защото много са въпросите, които са задавани, и семената, които могат да бъдат засяти, както се казваше в разговора, преди тази среща да започне. Така, канализирането, както вие сте осъзнати за него сега, е само един от многото пътища, които можете да предприемете, за да бъдете в служба на вашите ближни, но все пак ние се нуждаем от толкова много словесни канали като този, колкото можем да открием, поради факта, че този конкретен вид комуникация е добър начин да се говори на онези, които търсят истината и е за някои по-информативен и интересен, отколкото по-малко формален разговор. Много са тези, приятели мои, които искат простата информация, която имаме да дадем. По това време, ако отново бъдете търпеливи, ще се опитам да кажа само няколко изречения през тази, известна като Р. Аз съм Лейтос.

(Пауза)

Аз съм отново с този инструмент. Благодаря много на всеки от вас за търпението ви. Работата с нови инструменти понякога отнема време, но ние много ценим желанието на групата да помогне. Благодарим и на тази, известна като Р, също. Отново, ние имаме добър контакт. Все пак, ако тази, известна като Р, престане да анализира нашите мисли, ще сме способни да ги оставим да текат към нея. Защото, когато човек анализира нашите мисли, те спират техния поток и така каналът е прекъснат. Това е много обичаен проблем и ние винаги сме щастливи да работим с онези, които поискат нашето присъствие. По всяко време, когато бихте искали да работите върху подобрителната вълна и да станете по-осъзнати за нашето присъствие, ние просто ви молим да изискате нашето присъствие умствено. Ако по което и да е време е неприятно този контакт да продължи, умствено поискайте да напуснем и ние незабавно ще се подчиним на вашите желания.

Аз съм Лейтос, приятели мои. Голяма привилегия е да работим с всеки един от вас. И докато съм в контакт с всеки един от вас, чувствам, че вие сте мой брат и моя сестра, и че наистина сме вселената заедно. Адонай, приятели мои. Оставям ви в любов и светлина.

(Пауза)

Аз съм отново с този инструмент. Аз съм Хатон и отново ви поздравявам в любовта и светлината на безкрайния Един. Искаме да изкажем няколко мисли чрез този, познат като Дон, и ако той позволи да бъде подготвен, докато отваряме събранието за въпроси, ние ще опитаме отново преди края на тази среща. По това време бих отговорил събранието за въпроси. Някой има ли въпрос?

Питащ: Аз имам въпрос. Името ми е Дж (Не се чува.) Въпросът се свежда до това: Можете ли да ми дадете някакъв знак или нещо такова, за да знам, че това не е моето подсъзнание или аз самият говоря и отговарям …

Аз съм Хатон. Наясно съм с въпроса ти, братко мой. Отговорът далеч не е прост, но ние ще се опитаме да ви изясним законите, които регулират виждането, така да кажем, на паранормални събития от свидетели, във физическата илюзия. Всяка същност, както сме заявявали, се стреми да разбере истината за своето съществуване. Има, така да кажем, основна скорост на прогрес, която се доближава до нула, но която неизбежно, за безкрайно дълго време, ще донесе търсещата душа в познание. Много от хората на вашата планета Земя напредват с това темпо, защото нямат никакво съзнателно желание да търсят и следователно не търсят. Много други сред вашите хора са слабо или може би остро съзнаващи, че има нещо, което е извън това, което е познато на, така да кажем, обществото като цяло, като истина. Има действителност извън действителността. И хората като вас са тези, които започват да ускоряват напредъка си, като осъзнават, че има такова нещо, като търсенето.

Колкото по-сериозен и посветен е човек на търсенето на истината, толкова повече започва да активира онези сили, които са извън ограниченото разбиране за неговата околна среда. Ние не вярваме, ако простите играта на думи, във вярата! Ние нямаме вяра във вярванията! Това, което ви предлагаме, е това, което вече ви е известно на ниво, което е дълбоко. Подканваме ви само да направите съзнателно посвещаване на търсенето на това, което е заключено във вас, защото вие съставлявате вселената. Ако всички сме едно, тогава ще кажем, че вие сте холограма на всичко, което съществува. Сега, това може да изглежда като дълго предисловие към обсъждане на знаменията и чудесата, но за нас е трудно да ви накараме да разберете, че не чрез вяра или чрез интелектуално търсене, нито чрез книги можете да намерите знак или събитие, което да ви убеди в реалността на метафизичната вселена. Благодарение на съзнателния ангажимент да се търси истината в някаква практика, като медитацията, е това, което носи вашето знание във вашето действие. Това може да бъде тайно и трябва да бъде тайно. С това искаме да кажем, че не е необходимо да ходите да се молите по улиците, за да покажете благочестието си, както много хора на вашата планета са правили. Това не ги прави по-възприемчиви за информация от по-висша сфера или по-подходящи да бъдат свидетели на неограничената мощ на вселената. Чудесата и знаците са заключени във вас.

Докато медитирате, търсете и се опитвайте да станете съзнателно усещащи, че сте вечно същество, чудно същество, съзнание, гледащо навън през очите във физическа вселена, но гледайки вътре, през вътрешното ви око към това, което е безкрайно, невидимо и според вашия прозаичен свят, чудотворно. Това обръщане на съзнанието е това, което ще започне да отваря за вас малките субективни знаци, че вашето пътуване започва да се случва. Ние ви молим да държите, така да кажем, очите си отворени. Много знаци започват като най-простото съвпадение. Не можем да обещаваме да ви дадем прицел. Казваме ви само, че не искаме да ви убеждаваме, че сме каквото и да е. Искаме само да предложим информация, която можете да слушате с правещо разлика ухо, използвайки онова, което е ценно за вас и изхвърляйки останалото.

Опитваме се да говорим истината без изкривяване. Но думите, приятелю мой, са изкривяване. Само неизказаната концепция за любовта е пълна. Бихме помолили не само теб, братко мой, но и всеки в тази стая, да осъзнаете вселената, в която знаците и чудесата не са важни. Тъй като всеки е осъзнал невероятното чудо на съзнанието, в което силата на изцелението или виждането на огъване на метал изобщо не е знамение. Знакът, приятели мои, вместо това, е силата на една личност да се постави на мястото на друга личност; силата на любовта, да достигнете и да докоснете, когато онези, които наричате ваши врагове, се опитват да построят стени.

Силата на истината е, да се вземе ситуация, която е, приятели мои, наистина необичайна и като по чудо объркана и отново да се направи цяла. Невероятното нещо, приятели мои, е че всички се опитвате да мислите и да усетите каква може да бъде истината. Не позволявайте на знамения и чудеса да ви влияят. Защото знаменията и чудесата могат да бъдат обяснени, а вярата може да бъде пречупена от отсъствието на това. Търсете истината и ще откриете, че всеки момент е чудотворен и все повече и повече тези неща, които ви се случват, стават знаци и вашият живот става вътрешно приключение, което може би не можете да обясните на другите. Защото истината, приятели мои, е субективна. Никога не можете да я споделите с друг в пълнотата на вашето вътрешно разбиране. Можете само да обичате. Ако можете само да се обичате един друг, приятели мои, това би било най-голямото чудо от всички.

Можем ли да отговорим по-ясно на въпроса ви, братко мой?

J: [Не, благодаря ви.]

Ние ви благодарим, че можем да споделим мислите си с вас. Може ли да попитаме дали може да има друг въпрос?

Р: (Не се чува).

Аз съм с инструмента. Ние откриваме, че като част от процеса на растеж, че ти, сестро моя, имаш смесица от събития и че някои от твоите усещания са наистина тези на сензитивен човек, както би го нарекъл този инструмент, а някои, тези от теб самата, говорейки вътрешно, като част от процеса на растеж, опитвайки се да интегрираш онези части от твоята личност, които все още не са напълно в хармония. Това е трудно положение за сензитивен човек и ние препоръчваме, при медитацията да се молиш за стабилност и защита и да чувстваш любовта, която прави нас всички цели. Не бихме ти препоръчали да развиваш твоите, така да кажем, психически сили, вместо това да работиш за стабилността, която ще се окаже полезна, когато по-късно започнеш да се развиваш както като личност, така и като сензитивна, и с това имаме предвид човек, който е сензитивен.

(Първата страна на касетата свършва.)

(Карла канализира)

Аз съм с инструмента. Аз съм Хатон. Ако имате търпение за момент, ние ще подобрим състоянието на инструмента, за да възстановим по-добрия контакт. Аз … Аз съм Хатон. Аз съм Хатон.

На тази, известна като Р, можем да кажем, че нашите отговори не са окончателни. Ние сме ваши братя, а не, така да кажем, ваши богове. Ние сме изминали една крачка по-напред от вас и сме оставили някои ограничения зад себе си. Но, о, приятели мои, вселената е наистина безкрайна и ние знаем, че не сме непогрешими и с това ясно разбиране ще споделяме с вас нашето разбиране, такова, каквото е, за началото на всички неща.

Нашето разбиране е, че това, което е било Създателят, е безкрайно и когато имало желание за себереализация, това, което е било едно Същество, взело енергия, която сега наричаме любов, и с тази безкрайна енергия създало всичко, което съществува.

Всеки от вас, приятели мои и всеки от нас, е създаден, за да придаде реализиращо се съзнание на Твореца. По същество ние тогава сме Творецът, осъществяващ себе си. Но не сме само ние, които сме Твореца, или някакво същество някъде другаде, което е Създателят, но всички ние заедно, които формираме Твореца. Без един от вас, приятели мои, творението би било непълно. Не можем да загубим никого. Ние всички сме изцяло и напълно необходими, заради самото ни същество. В безкрая, който е вечността — и това е трудно понятие за разбиране, което осъзнаваме — поляритета, постигнат от Твореца в Неговото творение, когато любовта излязла и направила всички вселени, довела навсякъде безкрайна серия от цикли; всеки започващ в сравнителна тъмнина и издигащ се до сравнителна светлина.

Всеки от вас е преминал през много цикли, ставайки все по-истинско отражение на Твореца. Именно поради тази причина ние сме. Ние сме тук, за да осъзнаем Твореца, да видим и да отразяваме и да споделяме Твореца един с друг, и така ние сме Творецът. Винаги, когато осъзнавате голямата сила на любовта във взаимоотношенията си с другите, вие сте отдали любов на Твореца. Защото Творецът е във всичко, което виждате. Сега, как, приятели мои, може да се очаква да разберете какво е любовта и как да я давате? Това, приятели мои, е въпросът, който вие довеждате до неприятностите във вашия живот, докато го изживявате всеки ден в тази физическа плътност, на която сега се наслаждавате. Всяка привидна трудност е, така да кажем, кратък изпит, тест, може би дори, ако това е много трудна ситуация, еквивалент на средата на мандата, както би я нарекъл този инструмент.

Това, което сте, е било доведено до катализатора от ситуация, в която трябва да откриете най-добрия начин да покажете любовта. Не е лесна вибрация, тази, в която живеете сега. Но е такава, в която ученето е значително засилено. Ние имаме в нашата вибрация много по-дълъг живот. Това се дължи, приятели мои, на факта, че когато човек е наясно със собствените си мисли и мислите на другите, тогава не може да чувства разделение. Следователно, стимулът за емоционално изместване от скръб и покруса, отчаяние и гняв, почти никога не се усеща в някаква голяма степен и имаме много малък избор, освен да вибрираме в любов и в единство.

По този начин нашето учене идва в течение на дълги периоди от време, както бихте го нарекли, просто като споделяме това, което знаем, с други. В това ние усъвършенстваме и усъвършенстваме себе си, все по-чисто. Но това е бавен процес. Вие, от друга страна, сте избрали и сте подходящо поставени в ситуация, в която любовта е напълно маскирана в някаква ситуация и вие трябва от собственото си разбиране за реалността, да намерите любовта вътре във всяко същество и във всяка ситуация, да живеете в нея, във вашето сърце, и по този начин да коригирате във вътрешната ви картина, грешките във вашата външна картина. Много от хората във вашия свят имат силна вяра, че 2 плюс 2 е равно на 5 в много ситуации. И са ви учили с погрешна информация, толкова основна колкото тази, че 2 плюс 2 е 5 и сте я абсорбирали във вашето същество. Сега в сърцето ви, когато всичко изглежда криво, вашият урок е да намерите хармонията, да откриете, че 2 плюс 2 е 4 и така да сте сигурни във вашето познание за любовта.

Позволете на тази любов и на това правилно разбиране да осветят ситуацията и да излекуват това, което може да бъде излекувано. Не можете да излекувате други същества, освен ако те не го поискат или не го желаят. Но можете да излекувате тази част вътре във вас, която може да чувства болка. И в изцелението си, в действителност вие лекувате вселената. Помнете, приятели мои, основният ви опит е да търсите за вас самите, а след това да споделяте с другите, когато можете. Но да търсиш вместо други, е невъзможно. Знаем, че не бихме могли да отговорим адекватно на въпрос толкова дълбок, колкото вашия, в такъв кратък отговор. Но нека попитаме дали това е задоволително за настоящето?

Р: (Не се чува).

Ние сме благодарни на теб, сестро моя[;] и [сме щастливи] да ти покажем, че по всяко време ще бъдем с теб, ако го поискаш. Във вашите свети писания е написано, че Този, Който е Създателят, ще изтрие всяка сълза от очите ни. И ние ви казваме, че такава е истината, както ние я познаваме. Няма скръб, която да не бъде утешена. И няма разбиране, което да не бъде завършено. И това не са афоризми или празни думи. Отидете в медитация на това място в себе си, където е Създателят, и живейте в любовта, която е неописуема.

Бих искал да завърша през този, познат като Дон, ако приеме нашия контакт. Аз съм Хатон.

(Пауза)

Аз съм отново с този инструмент. Ще приключа през този инструмент, тъй като този, известен като Дон, не желае да бъде инструмент по това време. Оставям ви в любов и единство. Аз съм Хатон. Адонай васу борагус.

  Skip Navigation Links

Copyright © 2020 L/L Research